Patricia Tuink - Holterman | December 11, 2023 | 5 minuten leestijd

Wie ben ik? Sensus Vitae

Hallo! Ik ben Patricia Tuink – Holterman, misschien wel jouw toegewijde gids naar een gezonder en bewuster leven. Mijn reis begon in Raalte, waar ik ben opgegroeid en nog steeds woon, omgeven door de rust in’t buurtschap. Met een achtergrond in de gezondheidszorg – van het werken met PG-woongroepen en revalidatie tot het interpreteren van zorg wetten en -regelgeving bij een zorgmakelaar – heb ik altijd een passie gehad voor het helpen van anderen.

Rond 2009 begon bij mij de interesse naar het “bewuster leven” , hoogsensitiviteit (HSP) en het zelfonderzoek binnenin mezelf. Dit resulteerde in het volgen van cursussen en het lezen van boeken op dit gebied, het opzetten van een netwerk om hoogsensitiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen. Dit alles heeft mij tot de beslissing gebracht het roer om te gooien en mijn hart te volgen door een HBO opleiding te gaan volgen. Met als doel natuurgeneeskundig therapeut te worden.

September 2016 ben ik gestart met de opleiding tot E.E.N.® Therapeut. Wat een feest van herkenning, tijdens de lesdagen dacht ik vaak: “Dit zou toch iedereen willen weten en leren”. Gezondheid, juiste voeding, aanvullingen en energie, een combinatie die heel veel voor ieder persoonlijk kan betekenen. Het zelf-helend vermogen van het lichaam, het vertalen van klachten en emoties, ze als zodanig bewust herkennen en oplossen. Dit motiveerde mij enorm.

De opleiding tot E.E.N® Therapeut is afgerond, ik ben volwaardig lid van de beroepsvereniging VBAG en de koepelorganisatie RBCZ.

Naast de E.E.N. Therapie heb ik mijn praktijk nog enkele werkvormen die ik samen combineer, dat is bioresonantie met de MORA NOVA. Een prachtig instrument die zowel kan meten als behandelen. Het onzichtbare wordt zichtbaar in beeld gebracht. Verder kan ik gebruik maken van de Integrale Differentiatietest (ID). Met deze test bepaal ik de behandelprioriteit om een zo groot mogelijk effect te bereiken. Ik ben orthomoleculair voedingscoach en daarnaast ook Baubioloog Een bouwbioloog is een expert die zich richt op het creëren van gezonde woon- en werkomgevingen door de relatie tussen mensen en hun gebouwde omgeving te begrijpen.

Natuurgeneeskunde en holistische benaderingen worden steeds meer erkend als effectieve manieren om lichamelijke en emotionele problemen aan te pakken. Mijn praktijk biedt een breed scala aan therapieën, gericht op het herstellen van balans, het verlichten van klachten en het bevorderen van algemeen welzijn.

Analyse en Behandeling Een grondige anamnese legt de basis voor behandeling. Met behulp van de E.E.N.® Therapie en de MORA NOVA voer ik diverse metingen uit om verstoringen te lokaliseren. Deze verstoringen kunnen bewust (pijn, ziekte, toxische belasting) of onbewust (vermoeidheid, emotioneel ongemak) zijn. Op basis van deze metingen starten we met een behandeling die gericht is op herstel.

Stroming en Herstel In mijn benadering staat ‘stroming’ centraal. Blokkades verstoren deze stroming en kunnen leiden tot vermoeidheid, pijn of ziekte. Door deze blokkades op te sporen en op te lossen, herwint het lichaam haar natuurlijke balans en zelfhelend vermogen. Dit leidt tot een verhoogde weerstand en verbeterde gezondheid.

Integrale Differentiatie Test Een integrale differentiatie test die ik in kan zetten. Hiermee bepaal ik de behandelprioriteit door klachten en problemen te identificeren. Dit geeft inzicht in waar het lichaam prioriteit aan geeft in de balansherstelling, zodat we gerichter kunnen behandelen.

Diverse Behandelmethoden In mijn praktijk komen verschillende behandelingen aan bod. Denk aan chakra- en energiemetingen, voedingsintoleranties, Schüssler celzouten, Bachbloesemtherapie, werken met E.E.N. energetica, MORA Bioresonantie, numerologie, kleurentherapie en meer. Elk van deze behandelingen is gericht op het herstellen van balans op verschillende niveaus.

Vergoeding en Consultatie Behandelingen vallen onder Lichaamsgerichte psychotherapie (E.E.N.® therapie) en natuurgeneeskundige therapie, die in aanmerking komen voor vergoeding in aanvullende verzekeringen. Het is raadzaam om de specifieke voorwaarden bij je eigen zorgverzekeraar te controleren.

Indien je meer informatie wilt over mijn behandelingen, of wilt weten of deze benadering geschikt is voor jouw specifieke situatie, sta ik graag klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Neem gerust contact met me op.