Balans in je leven

Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde

E.E.N.® Therapie, een benadering die het natuurlijke evenwicht tussen lichaam, geest en emoties herstelt. Leer meer over deze holistische therapie die natuurlijk welzijn bevordert en de kracht van eenheid omarmt.

Wat is het doel van E.E.N. Therapie

Het in balans brengen van lichaam, geest en persoonlijkheid en het zelfgenezend vermogen zoveel mogelijk te stimuleren zodat de cliënt in harmonie komt met zichzelf en zijn omgeving.

Natuurlijke balans begint bij het luisteren naar je lichaam

logo

Wat is E.E.N. Therapie?

E.E.N. Therapie staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde, een holistische benadering die een samensmelting is van verschillende geneeswijzen en behandelmethoden. Deze therapie richt zich op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en emoties door het gebruik van energetische en fysieke benaderingen.

 

De E.E.N. Therapie behandelt niet alleen symptomen, maar zoekt ook naar de onderliggende oorzaken van klachten, waarbij het energetisch systeem en bewustzijn een centrale rol spelen. Met technieken zoals kinesiologie, chakra- en meridiaantherapie, ondersteunende middelen en diverse behandelmethoden wordt gestreefd naar het herstel van de natuurlijke balans en het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

De behandeling

De E.E.N.® therapie is energetisch van aard en werkt vanuit het meridiaansysteem om blokkades op energetisch/emotioneel/fysiek niveau in het energiesysteem en lichaam op te sporen en de energie te herstellen. Met de begrippen yin en yang worden verstoringen in de dynamiek en de balans uitgedrukt (yin is te weinig en yang is teveel energie).

 

De behandeling is een causaal gerichte therapie. Er wordt een holistische diagnose gesteld via kinesiologie, polsdiagnostiek, radiësthesie en psychonomie en een uitgebreide anamnese. Binnen de E.E.N® therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën. De therapie bestaat verder uit het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen en toxinebelasting. Verder wordt er gewerkt met thema-therapie, de kracht van vergeving, regressie- en reïncarnatietherapie, psychotherapie, de Ankh en klankschalen, ademhalingstechnieken, endocrinologie, reflexzonetherapie en numerologie en ziektepreventie.

  • E.E.N.® therapie, ontwikkeld door M. van Buuren, combineert diverse natuurgeneeswijzen op mentaal, energetisch en fysiek niveau.
  • Haar holistische aanpak omvat psychologie, chakrasysteem, meridianen en orgaanstelsels.
  • Diagnostiek gebeurt via anamnese, polsdiagnostiek, radiësthesie en psychonomie.
  • Therapeuten richten zich op bewustzijns-, energetisch en fysiek niveau, vaak met chakraniveau als uitgangspunt.
  • Methoden omvatten NLP, communicatietechnieken en ondersteunende middelen zoals homeopathie, SanoConcept, celzouten, lithotherapie, E.E.N.® energetica, orthomoleculaire therapie, aromatherapie en Bachbloesems.

Veelgestelde vragen over E.E.N. Therapie

Wat betekent E.E.N.® therapie?

E.E.N.® staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde. Het is een holistische benadering die verschillende natuurgeneeswijzen combineert voor de behandeling van lichaam, geest en bewustzijn.

Welke methoden worden gebruikt in E.E.N.® therapie?

E.E.N.® therapie maakt gebruik van diverse diagnostische methoden zoals polsdiagnostiek, radiësthesie en psychonomie. De behandeling omvat aspecten van psychologie, chakra- en meridiaansystemen en verschillende natuurlijke geneesmiddelen.

Wat is het doel van E.E.N.® therapie?

Het hoofddoel van E.E.N.® therapie is het herstellen van balans en harmonie in lichaam en geest. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen en richt zich op zowel de oorzaak als de symptomen van klachten.

Voor wie is E.E.N.® therapie geschikt?

E.E.N.® therapie is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Het kan als op zichzelf staande therapie dienen of ter ondersteuning van reguliere behandelingen.

Welke soorten natuurlijke geneesmiddelen worden gebruikt in deze therapie?

De therapie maakt gebruik van een breed scala aan natuurlijke geneesmiddelen, waaronder homeopathie, celzouten, lithotherapie, aromatherapie en Bachbloesems, afhankelijk van de individuele behoeften van de cliënt.

Wat kan ik verwachten tijdens een E.E.N.® therapiebehandeling?

Een behandeling omvat vaak een uitgebreide anamnese, een holistische benadering van de klachten, en het inzetten van diverse therapieën om het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Zijn er contra-indicaties voor E.E.N.® therapie?

Sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen kunnen contra-indicaties zijn. In dergelijke gevallen kan doorverwijzing naar reguliere hulpverlening worden overwogen.

Neem de eerste stap naar een natuurlijk welzijn

Neem contact op

Benieuwd naar hoe natuurgeneeskundige therapie jou kan helpen op weg naar een gebalanceerd leven?

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.